Miksi pitää tehdä asioista massaa?
Ihmiset pukeutuvat yleensä kuuntelemansa musiikin mukaan (OK, minä en, vielä) ja pitävät siitä. Jonkun musiikin tyylistä tulee muoti. Hei vitsi, mä kuuntelen nyt Lordia, kun se voitti Euroviisut, oon nyt niinQ ihQ hevari!!1
Augh. Lordi on heviä (joskin kevyempää sellaista) joo, mutta siitäkin on tullut jo pikkuhiljaa (ja pyh, kovalla ryminällä ja rytinällä!) merkki. On lordin aukio, koulutarvikkeet, sampokortinkuvio ja sille anotaan jo, saatana, juhlapäivää!
Ei, ei näin. Toki Lordi on suomen ensimmäinen (ja luultavasti ainoa) Euroviisuvoittaja, ennätyspistemäärän kerännyt hirviöbändi, mutta kaikki tuo oheistavara yms. tunkee jo korvista ulos.
Kuulin kaverilta, että yksi koulumme renksupöksy hevari oli kysynyt viime lukukauden lopulla näin:
"Tulisko musta hevari vai hoppari?"
Tämä ärsyttää. Ihmiset, te ette ole hevareita, jos olette kuulleet muutaman biisin metallia ja loppu musiikkimakunne koostuu ihkutuspopista tai kevyestä rockista.

Toisia massamerkkejä ovat nykyään pääkallot. Ei niitä näkynyt ennen joka Seppälän vaaleanpunaisessa paidassa ja ruusuisissa tennareissa.Me kaikki ollaan niin rock, kun pidetään farkuissa muutamaa hakaneulaa ja kuunnellaan muutamaa massa hevi-/punkbändiä.
Mjoo, minä kyllä yleistä ja pahasti, mutta mikäs siinä.

En osaa lokeroida itseäni musiikin kuuntelussa mihinkään tiettyyn. Kuuntelen itse enemmän punkia, metallia sekä rockia. Ihkutuspoppi jää kyllä vähemmälle, vaikka pitääkin tunnustaa, että sitäkin löytyy koneelta.
Nyt on suurkulutuksessa minulle uusi yhtye nimeltä Heresia. Hiukan vähemmän tunnettu suomalainen yhtye, joka soittaa rockia laidasta laitaan. Goth rockia, HC rockia. Joukosta löytyy jopa yksi valssi, Tukehdun sirpaleisiin.
(Jonka btw kuuntelin ensimmäisenä biisinä Heresialta. Ensimmäinen ajatus oli, että härreguud, ihme musaa. Hyvää se on, uskokaa pois. www.mikseri.net/heresia)

Heresia - Kauniisti